Steppegras

Steppegras is één van de gerechten die De Eetkaamer speciaal maakt. De Eetkaamer is namelijk één van de weinige restaurants in de omgeving die dit gerecht serveert. Veel mensen kennen dit gerecht niet of hebben er weleens van gehoord, maar het nog nooit geprobeerd. Als het aan De Eetkaamer ligt, kent binnenkort heel Brabant steppegras. Wij geloven namelijk dat steppegras een concept is dat de meeste mensen lekker vinden en waar sommigen echt voor om zouden rijden. Mocht je nou nog niet bekend zijn met dit gerecht, dan kun je in deze blog lezen wat je mist.

Wat is het?

Voor de nieuwkomers gaan we tot in detail uitleggen wat dit gerecht is. Steppegras is een gerecht dat bedacht is in Duitsland in 1960. De chef Jean Ceustermans bedacht dit gerecht nadat hij de Belgische klassieker biefstuk-friet gegeten had. Hij vond dat het gerecht op een andere manier beter kon worden en zo bedacht hij steppegras. Een grote berg knapperige friet met een heerlijk stuk vlees of vis onderop, geserveerd met een heerlijke saus. Met bovenop een heerlijk schijfje citroen afgetopt met een schepje kaviaar. Het originele steppegras mag alleen verkocht worden door restaurants die in bezit zijn van een licentie. Dit komt omdat steppegras een vastgelegde ”merknaam” is en het dus origineel moet blijven. Jammer genoeg zien we de laatste jaren steeds vaker dat restaurants dit gerecht verkopen terwijl zij geen licentie hebben en het gerecht verkocht wordt onder een andere naam, zoals ‘steppengrass’.

steppegras

En dat bij De Eetkaamer?

Kom jij een keer proeven wat je van dit gerecht vindt? We maken met alle liefde een heerlijk bordje steppegras voor de gasten die het weleens willen proeven. We weten dat dit gerecht best een flinke maaltijd is en daarom hebben we een leuke bijkomstigheid bedacht. Eet je je steppegras namelijk helemaal op: van het eerste frietje tot het laatste stukje vlees of vis én zonder hulp van je gezelschap? Dan krijg je een echt certificaat! Wil je dit gerecht nou echt een keer proberen of ken je iemand die dit moet proeven, maar heeft de rest van het gezelschap niet zoveel op met friet of geen zin in zo veel eten? Dan is dat natuurlijk geen probleem! Bij De Eetkaamer staan namelijk nog talloze andere heerlijke gerechten op de kaart!

Kom jij steppegras proberen?

Zien we jou en je vrienden of familie binnenkort langskomen om steppegras te proberen? Je bent altijd welkom om gewoon binnen te lopen bij De Eetkaamer! Maar om er zeker van te zijn dat er plek is, Reserveer dan Hier