Oktoberfest bij de Eetkaamer

Zaterdag 17 september start het Oktoberfest! Dit is van origine een Duits volksfeest wat ieder jaar in München wordt gevierd. Tegenwoordig wordt dit feest in heel veel verschillende landen gevierd en ook in Nederland wordt het steeds populairder. De Eetkaamer laat dit leuke feest niet zomaar voorbij gaan en daarom is er tijdens de hele Oktoberfestperiode – van 17 september tot 3 oktober – een leuke actie gaande! Wat die actie inhoudt, vertellen we je dadelijk.

De geschiedenis van Oktoberfest

Het Oktoberfest in München staat bekend als het grootste bierfestival van de wereld. Kenmerkend zijn de bierpullen, de blauw-witte traditionele aankleding, de Beierse klederdracht en de muziek. Maar wist je dat Oktoberfest officieel de viering is van het huwelijk tussen de Beierse kroonprins Lodewijk I en zijn vrouw, prinses Theresia? Ze gaven elkaar in 1810 het jaarwoord en besloten om ook een feest te geven voor het volk. Dit was zo’n groot succes dat het een jaarlijks evenement werd en tot heden wordt het nog steeds gevierd.

Oktoberfest actie

Om goed in de Oktoberfest-stemming te komen, heeft de Eetkaamer iets leuks bedacht. Vanaf 17 september tot 3 oktober kan je bij ons genieten van een heerlijk speciaalbiertje samen met een burger naar keuze voor de actieprijs van €17,50. Dat is dubbel genieten toch?

Kom jij langs tijdens dit leuke evenement?

Je bent bij de Eetkaamer altijd welkom, dus loop gewoon eens binnen als je zin hebt in een lekker hapje of drankje. Om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt, kan je hier reserveren. Ook hebben we een ander leuk evenement gepland staan. Kijk hier welk evenement dit is en houd de pagina in de gaten voor toekomstige evenementen.