Speciaal bakje koffie met slagroom

Lekker bakje koffie

Geniet jij in de ochtend ook zo van een bakje koffie? De Eetkaamer is gelukkig al open vanaf 10 uur s’ ochtends en op zondag vanaf 11 uur. Het is heerlijk om een ochtendwandeling te maken en daarna een kopje te gaan drinken bij De Eetkaamer.

Wist je dat de duurste koffie op de hele wereld wel tussen de 90 en 450 euro kan liggen? Deze koffie is Kopi Luwak en komt uit Indonesië. Deze koffie is zo duur, omdat de grondstoffen hiervoor niet gemakkelijk te vinden zijn. De koffie is dan ook een exclusieve koffie.

Geschiedenis koffie

Sinds 1661 arriveerde de eerste koffiebonen in Amsterdam. De ontdekking van koffie is al een hele tijd terug. De koffieplant is ergens tussen de tiende en elfde eeuw ontdekt. Oorspronkelijk komt de koffie uit Ethiopië. Nu zijn er heel wat landen die zich bezighouden met het produceren van koffiebonen. Zo zijn Brazilië, Vietnam, Indonesië, Colombia en Ethiopië de gebieden waar de meeste koffie verbouwd wordt. Maar ook India, Honduras, Mexico, Peru en Guatemala mogen zeker niet ontbreken in het rijtje van koffieproducerende landen.

Bakje  koffie bij de Eetkaamer

Bij de Eetkaamer zijn de koffies gelukkig niet zo duur: de prijzen van alle koffies liggen tussen de 2,50 en 6,60. We hebben verschillende soorten koffies op de menukaart staan. Je kan natuurlijk kiezen voor een normaal kopje zwarte koffie of ga jij liever voor een variant met melk zoals een cappuccino of latte macchjiato?

Heb jij nu zin in een wat luxere of uitgebreidere koffie, dan bieden we die ook aan. Zo hebben we bijvoorbeeld een karamelkoffie. Dit is koffie met karamelsiroop en slagroom, heerlijk zoet. Ook hebben we een koffie voor de chocoladeliefhebbers: de chocoladekoffie. Dit is koffie met chocoladesiroop en slagroom. Verder hebben we ook koffies met sterke drank, zoals de Irish koffie met whiskey en slagroom. Als laatste hebben we ook een ijskoffie met slagroom. Zelfs in de winter is de ijskoffie heerlijk. Kijk voor al onze soorten koffies onze menukaart.

Speciale bakjes koffie
2 speciale koffies met een stukje gebak

Nog meer genieten!

Kom jij binnenkort langs voor een heerlijke speciale koffie bij de Eetkaamer? Onze deuren staan voor je open, dus kom vooral even binnenlopen. Gegarandeerd zijn van een plekje? Reserveer dan een tafeltje.